Bästa impregneringsspray skor

av Robert Malky

Det är väldigt viktigt att impregnera dina skor för att skydda dem från väta och fukt. Det vanligaste är att spraya på impregnering men det finns även vax och fett. En fördel med spray är att det går väldigt snabbt att spraya skorna, dock kan det vara svårt att täcka hela skon. Det är speciellt viktigt om du har skor som är gjorda i läder. Du rekommenderas impregnera alla dina skor, även sneakers för att de ska hålla så länge som möjligt.

Så ofta måste du impregnera dina skor

Ett par skor som du använder dagligen bör impregneras 2 gånger per säsong. Om du har en sprayflaska sprayar du på skorna med cirka 30 cm avstånd. Sedan låter du skorna torka i ungefär 15 minuter. Du bör inte göra det i din bostad då sprayen kan ha en väldigt stark lukt. Om det är dåligt väder under en längre tid kan du också behöva impregnera skorna oftare än vanligt. Regn och salt sliter väldigt mycket på flera material.

Vilket är det bästa impregneringsspray skor?

Så vilken är då den bästa sprayen på marknaden? Ett märke som ofta kommer högt på bäst-i-test listorna är Springyard Waterguard. Det är en väldigt tålig spray som hindrar vatten och fukt att tränga igenom. Den fungerar dessutom både på kläder och skor. Sprayen får inte heller skorna att kännas tunga vilket är fallet med vissa märken. Den är dessutom helt fri från flourkarboner vilket är ett plus i kanten.

En annan spray som också är väldigt bra är Boston Rainguard Protector. Det tar också väldigt lång tid innan vattnet tränger in i lädret. Var uppmärksam på att det kan skilja mycket på olika produkter från samma märke. Därför är det bra att läsa på och verkligen välja din impregnering med stor omsorg.

Här hittar du alla våra skor.