Fixa din stil med en snygg keps

av Robert Malky

Keps som stilmarkör

Ett av de mest effektiva sätten att skaffa en stil där man sticker ut är att skaffa en snygg keps.
Kepsar kan lika gärna förknippas med en upprorisk rebelkultur som med en ordnad tillvaro bland engelska gentlemen som flanerar runt på den brittiska landsbygden.

Kepsar finns i många olika utföranden, från diskreta och stiliga så kallade gubbkepsar som på senare år mest förknippas med hipsterkulturen till truckerkepsar som förekommer i såväl raggar- som rockkultur och de mer sportiga baseballkepsarna. Oavsett vilken keps du väljer så är kepsen ett perfekt plagg för att signalera personlighet, grupptillhörighet, individualitet eller sportighet.

Baseballkeps som stilmarkör

Innan hipsterkulturen vällde in och gjorde gubbkepsen till norm så förknippade nog de flesta kepsar med baseballkepsar med lagnamn eller loggor från till exempel Nike. Förutom att de skyddar mot solen så är de snygga, stilrena och passar till de flesta klädstilar i såväl varmare som kyligare väder. Oavsett om du ska gå ut och ta en drink med dina vänner, ta en skogspromenad eller ge dig ut på en svettig löprunda så passar baseballkepsen som hand i handsken.

I näthandeln sätter endast fantasin gränser

Många minns den tid då den som var ute efter en snygg keps var utlämnad till en eller kanske ett par lokala sportbutiker med ett inte allt för spännande utbud. Men i och med näthandelns intåg i våra liv så är utbudet numera näst intill obegränsat. Oavsett om du letar efter en vintagekeps med ditt favoritlag i en bred eller mer obskyr sport, eller en ny snygg Nikekeps av senaste modell så kan du vara nästan säker på att du hittar den online. Visst finns det en viss charm i att leta runt i de lokala sportbutikerna men vill du verkligen sticka ut och hitta din unika stil så är det på internet du ska leta.

Här hittar du alla våra accessoarer.