Hitta rätt retroskor

av Robert Malky

Att välja skor i retrostil har blivit väldigt populärt. Dels kan det bero på det ökade intresset för återbruk och viljan att handla begagnat och dels kan det röra sig om att retroskor är något många tycker är väldigt snyggt.

Nya eller second hand?

Letar du efter ett par retroskor kan du välja mellan att köpa ett par nya eller eller leta efter skor second hand. När du väljer bort nyproducerade skor behöver det inte innebära att du får skor som är välanvända av någon annan. Istället kan du ha tur och hitta ett par gamla skor som är oanvända eller bara lite använda. De kan upplevas som nya – förutom att de inte finns på marknaden idag och att du inte behöver vara rädd för att någon annan kommer med likadana skor. Det bästa med att handla second hand kan vara chansen att hitta något helt unikt. Det finns även många nyproducerade skor som är i retrostil. Fördelen med det alternativet är till exempel att de finns i alla storlekar, och priset är mer förutsägbart. Det gör att du lättare kan hitta ett par som passar dina fötter perfekt.

De fem bästa retroskorna 2022

  • New Balance Women's 574v2 Sneakers – Ett par riktigt snygga retroskor för damer, i ljust och mörkt blått med beige detaljer.
  • Converse Women's Chuck Taylor All-Star High Top Sneakers – Converses klassiska sko, här i en lite högre modell helt i vitt, förutom en röd linje vid sulan. En tidlös klassiker!
  • New Balance Staud 57/40 Sneakers – Herrskor som andas 90-tal i sitt färgspråk. Vit bas med mönster i grönt, rött, blått och gult.
  • Adidas Forum Low Sneakers – Även detta en tidlös klassiker, delvis i ny skepnad. En adidassko i vitt med blå detaljer.
  • Rag & Bone Retro Runners – Brungula skor med riktigt stark retrokänsla. För dig som inte tycker att det någonsin kan bli för mycket retro.