Hur är Adidas skor i storlek?

av Robert Malky

Hur är Adidas skor i storlek? Att Adidas skor passar utmärkt om du hittar dem i storlekar som passar dig är självklart. De är trots allt en av världens mest populära skotillverkare, och det hade de inte varit om de gjorde skor som passade dåligt. Frågan är alltså inte hur väl Adidas skor passar, utan hur deras storlekar är att jämföra med skor från andra tillverkare. Olika varumärken kan ha olika modeller för hur de sätter sina storlekar. Vissa tillverkare har modeller där skor av till exempel storlek 38 är något mindre eller större än vad du kan förvänta dig. Detta kan förstås innebära ett problem om du ska köpa skor från Adidas online.

Adidas skor är "true to size"

Hos många onlinebutiker är det väldigt enkelt att returnera och byta ut om det skulle vara så att du av en eller annan anledning inte trivs med varan du fått. Till exempel om du fått skor som inte passar. Men att skicka tillbaka dina skor och vänta ytterligare ett tag på dina nya exemplar är förstås något du helst slipper. Så hur är Adidas skor i storlekarna? Adidas är duktiga på att göra skor vars mått stämmer med de officiella storlekstabellerna. Det betyder att om du mäter dina fötter och beställer ett par Adidas-skor i motsvarande storlek så kommer de att passa väl.

Mät dina fötter

I varje butik online som säljer Adidas-skor ska det finnas en tabell med Adidas mått. Lägg ett papper på golvet där en av sidorna snuddar vid väggen. Ställ din ena fot på pappret och låt hälen nudda väggen. Markera punkten på pappret där din längsta tå slutar. Gör samma sak med andra foten. Därefter mäter du avståndet mellan väggen och dina markeringar. Måttet du får använder du för att jämföra med Adidas storlekstabell och hitta rätt skostorlek för dig.

Här hittar du våra Adidas produkter.