Hur är New Balance i storlek?

av Robert Malky

Funderar du på att köpa ett par New Balance men är osäker på vilken storlek du ska köpa? Det är ett vanligt problem då olika märken kan variera i storlek. Bara för att man har exempelvis 41 med sina nuvarande skor betyder det inte att det är rätt storlek för ett nytt par.

Börja med att kontrollera din skostorlek

Är du osäker på din nuvarande skostorlek är det såklart viktigt att du först tar reda på detta. Enklast är med ett måttband eller en måttstock. Du mäter helt enkelt avståndet mellan din häl och din stortå, du får då fram din nuvarande skostorlek.

Handlar du på nätet kan det hända att butiken använder andra mått än europeiska, det är till exempel vanligt med amerikanska mått. Butiker erbjuder vanligtvis en konverteringstabell, men det är bra att kontrollera vilken skostorlek du har även i amerikanska mått innan du handlar.

New Balance är ofta mindre i storlek

New Balance är ofta lite mindre än andra skor och det här bör man tänka på inför ett köp. Är din nuvarande skostorlek redan lite tajt bör du köpa en storlek större när du ska köpa ett nytt par New Balance.

Har du redan idag ett par New Balance kan du använda dessa för att kontrollera. Sitter skon perfekt eller behöver du en storlek större eller mindre?

Skorna ska inte vara för tajta

Tänk på att skor inte bör vara för tajta. Det ska finnas lite utrymme för dina tår. Exakt hur stor utrymmet bör vara varierar beroende på vem du frågar, men enklast blir det om du testa att vicka på tårna. Kan du inte vicka på tårna bekvämt så är dina skor för tajta. I övrigt bör din sko sitta tätt vid den bredaste delen på din fot, då riskerar du inte att drabbas av skavsår.