Hur är Nike skor i storleken?

av Robert Malky

Du har nog, liksom de flesta, någon gång varit med om att ha köpt ett par skor som inte passar. Även om de ska vara i exakt samma storlek som du alltid bär. Det förekommer helt enkelt att skotillverkare förhåller sig på ett annat sätt till storlekar. Detta kan förstås leda till strul, inte minst om du köper skor online. Nu brukar det vara lätt att returnera skor köpta online och byta dem om det skulle vara så att de inte passar, men nog känns det smidigare om det blir rätt redan från början.

Satsa på en något större storlek

Nikes skor är ofta något mindre både sett till längd och bredd än skor från jämförbara märken så som Adidas och Reebok. Framför allt är det inte ovanligt att användare anmärker på att Nikes skor är smalare än andra skor. Det bästa är om du har möjlighet att prova skor från Nike innan du köper dem. Om du saknar den möjligheten, och inte har väldigt smala fötter, kan det vara lämpligt om du köper en eller en halv storlek större skor än vad du normalt köper. Sedan är det såklart också viktigt att komma ihåg att många av Nikes skor tänjer ut sig något under de första veckorna då du använder dem. De ska förstås inte kännas så obekväma att de är omöjliga för dig att gå i.

Använd Nike Fit

Nikes egen mobilapp har en funktion som lanserades relativt nyligen som kallas för Nike Fit. Det är ett verktyg du kan använda för att scanna in din fot med kameran på din mobil. Resultatet du får av scanningen ska sedan ge dig den exakta storleken du ska beställa för att få ett par skor från Nike som passar perfekt. Tekniken sägs vara exakt nog för att kunna avgöra dina fötters storlek ner till +/- 2 millimeter.