Hur får man bort tuggummi från kläder?

av Robert Malky

Ibland händer det att tuggummi fastnar på kläderna. Det kan vara svårt att få bort och det kan lämna fula, klistriga fläckar. Som tur är finns det smarta tips för att få bort tuggummi från kläder och andra textilier. Här har vi listat de bästa knepen för att ta bort tuggummi.

Frys bort tuggummit

Det mest kända knepet är den så kallade frysmetoden. Du lägger plagget i frysen och tar sedan bort tuggummit från kläderna. Är det så enkelt? Inte riktigt, men nästan! Följ nedanstående steg så blir det lättare.
Steg 1: Lägg plagget i en plastpåse och lägg in i frysen. Det är viktigt att du inte gnuggar in tuggummit i plagget eller att det kommer åt andra delar av plagget.
Steg 2: Låt påsen med plagget vara i frysen i minst 3-4 timmar.
Steg 3: Ta ut påsen ur frysen när tuggummit har stelnat helt.
Steg 4: Lägg klädesplagget på en bänk, ett bord eller annan stadig yta.
Steg 5: Skrapa eller skapa sedan bort tuggummit från plagget. Använd en kniv, sked eller dina naglar. Var varsam så att du inte skadar kläderna. Se till att vara snabb så att tuggummit inte hinner värmas upp.
Steg 6: Om du fortfarande ser en liten fläck efter att du tagit bort tuggummit så kan du tvätta plagget enligt anvisningarna på plagget.

Spraya bort tuggummi med hårspray

Hårspraysmetoden är en annan enkel metod för att avlägsna tuggummi från kläderna. Du sprayar direkt på tuggummit, gärna med cirka 15 centimeters avstånd. Hårsprayen gör tuggummit hårt så att du kan avlägsna det enkelt likt frysmetoden. Det är viktigt att tvätta klädesplagget efteråt.

Citronjuice tar bort tuggummi skonsamt

Citronjuice är ett skonsamt husmorsknep för att få bort tuggummi. Allt du behöver göra är att förbereda en skål med citronjuice där du sedan lägger den del av plagget som har tuggummi. Låt plagget ligga och dra i citronjuicen i cirka en halvtimme. Därefter kan du enkelt skrapa bort tuggummit med hjälp av en sked.