Hur förvarar man skor bäst?

av Robert Malky

Om du inte ska använda ett par skor under en längre tid är det bäst att lägga undan dem och förvara dem på rätt sätt. Då kommer du förlänga livslängden på dem. Ett par skor ska förvaras svalt och torrt för att undvika blekning. Om du har plats i garderoben är det ett utmärkt ställe att förvara dem på. Det finns även speciella skoskåp du kan köpa om du har plats i din bostad. Det går även att förvara dem i ett varmförråd om du bor lite mindre.

Ställ skorna på en hylla

Hyllor är en av de bästa förvaringsmöjligheterna när det gäller skor. Det hindrar också att skorna ligger på varandra i en hög. Du får även mer ledig golvyta samtidigt som du får plats med väldigt många skor. Om du har ett par finskor som du är mer rädd om kan du lägga dem i en påse. Har du kvar skokartongen kan du även lägga dem där.

Till läderskor bör du använda skoblock

Har du ett par läderskor bör du tänka extra mycket på hur du förvarar dem. De kan nämligen tappa formen om du inte är försiktig. Det är en av anledningarna till att du alltid ska använda skoblock. Det bästa är om det är tillverkat i trä eftersom det hjälper till att absorbera fukt i skorna.

Använd ett stövelstöd om du har stövlar

På samma sätt bör du tänka om du har flera höga stövlar. Om du har ett stövelstöd så hänger inte skaftet ned och tappar form. Det är speciellt viktigt om du har stövlar med högt skaft. Tänk på att välja ett stövelstöd som passar till dina stövlar. Välj hellre ett stöd som är lite för långt än att riskera att det är för kort. De flesta stöd har krokar så du kan hänga upp stövlarna.