Hur mycket kläder behöver du egentligen?

av Robert Malky

Kläder och mode är både roligt och nödvändigt. Hur mycket kläder behöver du egentligen för att leva ett bra liv? Med en genomtänkt garderob kommer du både spara pengar och alltid vara snyggt klädd.

Vardagskläder

Du behöver vardagskläder som byxor, överdelar, eventuellt en klänning, cardigans och snygga tröjor. Genom att satsa på kvalitet och i färger som fungerar tillsammans kan du enkelt sätta ihop en vardagsgarderob som fungerar. Dina vardagskläder är din bas. Ju mer du kan mixa och matcha, desto bättre.

Aktivt liv

Du behöver även kläder att vara aktiv i: för att träna eller utöva dina intressen. För att må fysiskt och mentalt bra är det viktigt att ha sportkläder att röra sig i. Det är så mycket lättare att leva ett aktivt liv om du har en garderob med en skaljacka, utebyxor, träningstights och sporttröjor som andas.

Fest

Investera i klassiska festkläder som en finare klänning som tjej eller en snygg kostym som kille. Det är smart att alltid ha skor och klädesplagg i garderoben för att kunna gå på fest, bröllop och begravningar. Satsa på bättre märken som håller över tid. En svart sidenklänning fungerar till mycket, liksom en mörkblå kostym. Du behöver mörkare festkläder för höst och vinter, och en ljusare festgarderob för årets ljusare del.

Ytterkläder

En tjockare vinterjacka, finare vårjacka, skaljacka, regnjacka och en kappa bör finnas i allas garderob. Tåliga ytterkläder för vardag och fritid, och finare ytterplagg för jobbmöten och fest. Om du köper ytterkläder i klassiska och neutrala färger som svart, marinblått, brunt och beige kan du bära dem under flera säsonger.

Skor

Du behöver skor för alla säsonger, och även bra och fotriktiga skor när du arbetar och sportar. Skor är det "plagg" i din garderob som du ska satsa mest på. Investera i sportskor, snygga sneakers till vardags, finare skor för fest och sköna sandaler och flip-flip för varma sommardagar.