Hur mycket kostar världens dyraste klocka? - Twoamclub.se

av Robert Malky

Hur mycket kostar världens dyraste klocka? 

Hur mycket kostar världens dyraste klocka? Patek Philippe's "Graves Supercomplication" är en exklusiv och dyrbar klocka som tillverkades av den prestigefyllda klocktillverkaren Patek Philippe. Den här klockan är känd för att vara en av de mest komplicerade klockorna någonsin tillverkade, med en mängd avancerade mekaniska funktioner och komplikationer.

Klockan tillverkades ursprungligen år 1933 för den amerikanske banker och samlaren Henry Graves Jr., och den såldes senare för en rekordhög summa på 24 miljoner dollar på en auktion hos Sotheby's år 2014. Detta gör den till världens dyraste klocka någonsin såld, och den är fortfarande en av de mest eftertraktade och omtalade klockorna inom den lyxigare klockvärlden. 

Graves Supercomplication är inte bara dyr på grund av dess komplicerade mekanik och exklusiva tillverkning, utan också på grund av dess lyxiga material och unika design. Klockan är tillverkad av 18-karat guld och innehåller en mängd diamanter och andra dyrbara stenar. Dessutom har den en elegant och stilren design som gör den till en av de mest eftertraktade klockorna på marknaden.

Så mycket kostar världens dyraste klocka

Här är en lista över världens dyraste klockor (alla priser anges i dollar)

  • Graffiti - Jacob & Co. (18 miljoner)
  • Patek Philippe's - Graves Supercomplication (24 miljoner)
  • Audemars Piguet's - Royal Oak Offshore (720 000)
  • Vacheron Constantin's - Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600 (1,1 miljoner)
  • Lange & Söhne's - Grand Complication (2,7 miljoner)
  • Rolex's - Paul Newman Daytona (17,8 miljoner)
  • Audemars Piguet's - Diamond Punk (1,5 miljoner)
  • Patek Philippe's  - Sky Moon Tourbillon (1,2 miljoner)
  • Patek Philippe's - Ref. 151 (11 miljoner)

Observera att priserna på dessa klockor kan variera beroende på marknadens efterfrågan och den specifika klockans unika egenskaper

Sammanfattningsvis är världens dyraste klocka en unik och lyxig föremål som endast ägs av en liten grupp priviligerade individer. Dess exklusiva tillverkning, unika design och dyrbara material gör den till en av de mest eftertraktade klockorna på marknaden, och den har satt en rekordhög prislapp som ingen annan klocka har kommit i närheten av.