Hur mycket kostar världens dyraste skor?

av Robert Malky

De flesta av oss är nog vana att lägga några tusenlappar på skor. Men hur mycket kostar egentligen världens dyraste skor? Här pratar vi om de exklusivaste paren som går att köpa för tillfället. För de flesta av oss är det nog mer pengar än vad vi kan drömma om. Något som de dyraste modellerna har gemensamt är att de är gjorda av några av de största designerhusen i världen. De är också tillverkade i exklusiva material.  

Detta är världens dyraste sko

Det som är världens dyraste skor i nuläget är en modell som heter Moon Star Shoes och de kostar hela 19,9 miljoner dollar. Dessa har tagits fram av en italiensk designer som heter Antonio Vietrija. Modellen visades för första gången under modeveckan i Dubai år 2019 och har en klack i guld. De är dessutom utsmyckade i diamanter i 30 carat. Om du tittar noga på klacken ser du att det är en avbildning på den berömda skyskrapan Burj Khalifa som ligger i just Dubai.

Passion diamond shoes

Denna skomodell hade tidigare förstaplatsen över världen dyraste skor tills Moon Star Shoes kom in i bilden. De kostar ungefär 17 miljoner dollar. Skon är ett samarbete mellan en designer som heter Jada Dubai och en butik som heter Passion Jewellers. Det är otroligt mycket pengar det handlar om. Som en jämförelse får du över 20 000 par från Christian Louboutin som är en välkänd skodesigner. Vad är det då som gör att priset är så högt? Först och främst är hela skon tillverkad i guld och pryd med diamanter. Då talar vi om förstklassiga diamanter. Hållhaken är att det bara finns ett enda par i hela världen i nuläget. Det är alltså ingenting som du kan gå in till skobutiken och köpa även om du har pengarna till det.

Är du inte beredd att lägga dom pengarna på skor så hittar du istället våra nyheter här.