Investera i en vacker Gucciväska

av Robert Malky

Vill du bära en bit lyx och historia på armen? Då är en väska från Gucci ett riktigt bra val. Ända sedan starten 1921 har modehuset tagit fram väskor i ikoniska modeller. Läs vidare för att lära dig mer om modehuset Gucci och vad som kännetecknar väskor från dem. 
 

Gucci är ett modehus med anor

Redan 1921 startade Guccio Gucci det anrika modehuset som han valde att namnge med sitt eget efternamn. Som namnet skvallrar om är modehuset italienskt och grundades i Florens. Främst är man inriktad på Haute Couture och prêt-à-porter. Haute Couture betyder hög sömnad och syftar på den högsta formen av sömnadskonst. Sådana plagg och accessoarer är ofta konstfulla och speciella. Prêt-à-porter betyder istället redo att bära och syftar på plagg och accessoarer som är mer lättburna och framtagna i större skala.

Ikoniska Gucciväskor

Det finns alla anledningar att vilja äga en Gucciväska. Bland annat är hantverket utsökt och väskorna har en alldeles speciell stil. Bland de olika modellerna finns många ikoniska sådana, bland andra Gucci Marmont och Gucci Horsebit. Speciellt för Horsebitväskorna är att de pryds av ett betsel. Det finns också många olika typer av väskor att välja bland från modehuset. Du kan hitta allt från en nätt kuvertväska till festen till en så kallad Tote bag som passar för shoppingturen. Speciellt för väskor från Gucci är också att många modeller är gjorda i Canvas med det speciella Guccitrycket på. Det finns naturligtvis också väskor i läder för den som gillar det bättre.

Vad kostar en Gucciväska?

Att säga exakt vad en väska från Gucci kostar är omöjligt eftersom det finns många olika modeller. Grovt kan man dock säga att priset oftast ligger någonstans mellan 15 000 till 30 000 kronor. Det är dock viktigt att tänka på väskan som en investering eftersom många modeller ökar i värde med åren.