Jordan skor

av Robert Malky

Jordan är en serie skor som har skapats av Nike. Skorna är designade för att vara moderna och passa i de flesta sammanhang. Samtidigt har de sneakerns fördelar med bekvämlighet, och dina fötter får både den stötdämpning och det stöd de behöver.

Smarta materialval

För att skor från Jordan ska bli så bekväma som möjligt har smarta tekniker och materialval använts. Till exempel finns det luft i sulan för att du ska kunna få en mjuk upplevelse även om underlaget är hårt. Innersulan är vadderad för att öka stötdämpningen ytterligare. Vid tårna är skon perforerad – också detta är en genomtänkt detalj som är gjord för att fötterna lättare ska kunna andas. På senare år har hållbarhet blivit viktigt för Jordan, och relativt mycket återvunnet material används i tillverkningen.

Hur ser Jordan skor ut?

Jordans är sneakers som för det mesta går upp lite vid ankeln så att foten ska få så bra stöd som möjligt. Sulan är lite tjockare än vad normala sneakers har. I övrigt kan de se ut på många olika sätt. Du kan hitta olika kombinationer av färger i de olika kollektionerna och de är designade på olika sätt. Det gör att du alltid kan hitta ett par Jordan skor i din stil och i färger du gillar.

Är Jordans vattentäta?

Ja, Jordan skor är vattentäta. Tänk bara på att det handlar om sneakers som tål vatten, inte att de motsvarar till exempel gummistövlar. Det finns en gräns för hur mycket väta de klarar att hålla ute, men för att vara sneakers är de bland de bästa alternativen om du vill slippa blöta fötter.

Var kan man köpa Jordan skor i Sverige?

Du kan hitta Jordans i olika sko- och klädaffärer. Om du letar online kan du hitta det största utbudet. Skorna finns också i sportbutiker och du kan köpa dem från Nikes egen svenska hemsida.