Knyta sneakers snyggt

av Robert Malky

Det finns flera olika sätt du kan snöra dina sneakers på ett snyggt sätt. Då kan du fräscha upp dina skor utan att behöva köpa ett par nya. Du kan till exempel välja en rak snörning som ser ut lite som ett galler på dina skor. Då börjar du med att ta ut skosnörena i skorna. Sedan stoppar du ner snörena i hålen längst ner och kollar så att det är lika långa. Du börjar med höger snöre och hoppar över det första hålet på samma sida. Samma snöre ska sedan över till motsvarande hål på vänster sida. Där ska du stoppa ner det underifrån och upp. Det finns bra videos som visar hur du gör detta om du tycker det är svårt att läsa sig till i text.

En lite enklare skip-snörning

Detta är perfekt för sneakers som är lite högre i modellen. Det innebär att du bara hoppar över en rad i din snörning där du känner för det. Om du gör det på flera ställen kommer det bli ett unikt mönster som ger dina skor extra karaktär. Det är perfekt om du vill sticka ut lite mer.

Använd den sista öglan på skorna

På de flesta skor finns det en eller två öglor längst upp som nästan aldrig används. Det kan du ändra på. Du snörar bara dina skor precis som vanligt och avslutar med att dra upp skosnöret genom det sista hålet. Då blir det som en extra slinga på varje sida. Det är väldigt snyggt men ända diskret.

Gör en så kallad loopback

Loopback är något som passar skor med lite tjockare och färgstarka skosnören. Du börjar med att stoppa snörena i mitten av din sko. Sedan tar du varje snöre diagonalt över varandra tills du når toppen av skon. Avsluta med en snygg knut.