Rengöra vita sneakers

av Robert Malky

Om du köper ett par vita sneakers får du räkna med att de kommer bli smutsiga förr eller senare. Många tycker det är en del av charmen och visar på att de har använts. Men det går även att rengöra dina vita sneakers så de blir som nya igen. Ofta behöver du inte köpa något speciellt rengöringsmedel utan kan använda dig av saker du har hemma.

Ta bort de värsta fläckarna med tandkräm

Det kanske låter otroligt med tandkräm är väldigt bra om du vill få bort de bästa fläckarna på dina vita sneakers. Dock är det viktigt att du använder en helt vit tandkräm och inte en i olika färger. Det enklaste är att ta en ren tandborste och borsta tandkrämen mot fläcken. Sedan låter du tandkrämen sitta kvar i ett par minuter för att göra verkan. Sista steget är att ta en fuktig disktrasa och lite diskmedel och torka rent. Du kan upprepa processen flera gånger tills du når ditt önskade resultat. Sedan är det bara att låta skorna torka.

Bakpulver kan vara räddaren i nöden

Visste du att något så enkelt som bakpulver kan få dina sneakers helt vita igen? Om du blandar bakpulver med lite diskmedel eller tvål och lägg på direkt på de smutsiga fläckarna. Sedan är det bara att skrubba fläcken med en ren borste. Det är väldigt smidigt att använda en tandborste eftersom det är enklare att komma åt vid sömmarna. Du kan använda bakpulver på hela skon inklusive sulan. När du känner dig färdig är det bara att torka av skorna med en fuktig trasa och låta de torka.

Använd våtservetter i nödfall

Om du får en fläck på skon kan du snabbt torka av med en våtservett för att få bort det värsta. De är dessutom väldigt skonsamma mot skorna vilket är ett stort plus.