Så väljer du ut bra vinter sneakers

av Robert Malky

Funderar du på att köpa nya sneakers inför vintern? Det finns faktiskt gott om modeller som går att använda på vintern och en del märken tar fram särskilda modeller för vintertiden. Det finns en del saker du bör tänka på innan du väljer en modell, det är just dessa egenskaper vi ska titta mer på.

Går det att använda sneakers under vintern?

Ja, det finns gott om sneakers som är perfekta för vintern. Det viktiga är att du funderar på vad du ska göra med skorna och hur dessa ska användas. Väljer du rätt typ av sneaker kan du få ett par riktigt varma skor som håller dina fötter varma och samtidigt ger dig den där bekvämligheten som endast sneakers kan.

Det här bör en bra vinter sneaker ha

Så vad är viktigt med en vinter sneaker? Du har tre alternativ här, antingen köper du ett par fodrade, höga eller platåsneakers. Vilka som passar dig bäst är upp till dig och vad du planerar att göra med skorna.

Tittar man på skor från exempelvis Reebok har dessa oftast en fodrad kant som gör skon lite högre och som skyddar dina fötter från kylan. Det finns också liknande drag på skor från Adidas och Nike.

Det finns gott om snygga vinter sneakers

Vinterkängor köper man inte alltid för att det ska vara snyggt, de allra flesta fokuserar på att köpa praktiska skor. Det är såklart viktigt att dina skor är bekväma och håller dig varm under vintern, men det betyder inte att man måste köpa fula skor.

Det finns gott om snygga vinter sneakers från exempelvis Adidas och Nike, dessa ser alltid bra ut året om. Gillar man istället exempelvis Converse släpper även dessa en vinterkollektion med varmare modeller som går att använda i snön

Här hittar du alla våra sneakers.