Sneakers på bröllop

av Robert Malky

Är det tillåtet att ha sneakers på bröllop? Ja, oftast går det bra både för män och kvinnor att bära sneakers på bröllop. Självklart finns det vissa klädkoder som kräver en annan typ av sko, men i de allra flesta fall passar det med sneakers. Här kan du läsa mer om vilka sneakers som du kan ha på ett bröllop.

Sneakers för dam på bröllop

Bröllop tar ofta många timmar och det gör ofta ont i fötterna att gå runt i högklackat under så lång tid. Med ett par snygga sneakers till klänningen, jumpsuiten, kostymen eller kjolen kan du ge ett uppklätt intryck utan att tumma på bekvämligheten. Många oroar sig för att sneakers inte ska ge ett tillräckligt festligt intryck, men det handlar helt om hur du stajlar dem. Nyckeln till att välja ett par snygga och rena sneakers och sedan matcha dem med en festlig outfit. En färgglad eller mönstrad cocktailklänning med ett par vita Jordan low eller Nike sneakers kan ge en riktigt cool och modern bröllopslook. För ett mer uppklätt intryck kan du välja lyxiga sneakers från Dior, Gucci eller Louis Vuitton och matcha med en enfärgad klänning eller jumpsuit. Använd din fantasi och hitta spännande kombinationer med sneakers och festkläder.

Kan du som brud bära sneakers? Absolut! Det finns många snygga vita sneakers som du kan bära under vit långklänning under bröllopsdagen. Du kan även byta från klackar till sneakers när det är dags för dans.

Sneakers för herr på bröllop

Män kan givetvis också bära sneakers om de ska på bröllop. Återigen är det viktigt att välja ett par rena och fräscha sneakers som ger ett välvårdat intryck. Sneakers till kostym passar särskilt bra vid mindre formella bröllop, exempelvis sommarbröllop i trädgården eller i tält. Välj med fördel ett par vita sneakers i läder, exempelvis klassiker från Nike och Adidas, för att ge ett stiligt och modernt intryck. Om klädkoden är frack, smoking eller mörk kostym bör du dock inte bära vita sneakers på bröllopet.

Hitta dina bröllopsskor här.