Sneakers till klänning

av Robert Malky

Klänning är ett plagg som kan användas både i vardagen och på fest. Det finns många olika sorters klänningar och därför även många olika sorters skoval. Ibland kan det passa med högklackade skor eller ballerinaskor för att ge ett mer uppklätt intryck, men ibland är sneakers det bästa valet. Här kan du läsa mer om vilka skor som passar bäst till klänning och hur du bäst matchar klänningen med ett par snygga sneakers.

Vad ska man ha för skor till klänning?

Egentligen kan du välja i princip vilka skor du vill till klänning. Det är en plagg som kan varieras beroende på vilka skor och accessoarer du väljer till. Är du ute efter en uppklädd och festlig look till middagen, utekvällen eller festen? Då kan du överväga att välja ett par finskor i stil med ballerinaskor eller högklackat. Är du däremot ute efter en sportig eller mer avslappnad look kan du välja ett par snygga sneakers.

Ibland finns det vissa klädkoder, exempelvis frack eller mörk kostym, som indikerar att du bör bära en viss typ av sko. Till långklänning vid högtidliga fester är det ofta rekommenderat att bär en finsko i lack eller läder. Klack är ofta en smaksak. Det gäller dock endast specifika högtider och fester. I de allra flesta fall kan du välja precis vilken typ av sko som du vill ha till din klänning.

När passar det med sneakers till klänning?

Sneakers till klänning är snyggt, modernt och bekvämt. Det finns många snygga sneakers som passar till klänning. Det ger ett avslappnat och sportigt intryck som passar bra till vardags såväl som till AW, middagar och andra tillfällen. Välj gärna ett par nya och rena sneakers för ett mer uppklätt intryck. Om du har en enkel klänning, exempelvis en enfärgad t-shirt klänning, kan du med fördel välja ett par uppseendeväckande sneakers i någon härlig färg eller snygg modell.

Här hittar du våra nyheter inom sneakers.