Sneakers till kostym

av Robert Malky

Att bära sneakers till kostym är en trend som är här för att stanna. Det senaste årtiondet har reglerna för vilka skor som passar till kostym sakta men säkert suddats ut. Tidigare var det fina läderskor som skulle bäras till kostym, men idag är det ofta acceptabelt att bära ett par snygga fräscha sneakers. Det ger en mer avslappnad look som passar i jobbsammanhang såväl som på sommarbröllop och andra fester.

När kan du ha sneakers till kostym?

Sneakers till kostym passar i nästan alla sammanhang, med några få undantag. Om klädkoden på inbjudan säger "mörk kostym" och det är en formell fest kan det vara bäst att välja klassiska kostymskor i läder. Det gäller exempelvis bröllop på höst och vinter där klädkoden är mörk kostym. I alla andra kostymsammanhang fungerar det däremot utmärkt att byta ut de ofta obekväma läderskorna mot ett par bekväma sneakers. Framför allt i jobbsammanhang är det många som väljer att bära rena, stiliga sneakers för att ge ett mer avslappnat intryck. Sneakers till kostym passar dock lika bra på AW, middagar och fest, framför allt om du ska iväg på sommarfester.

Så bär du sneakers till kostym

Enligt traditionella klädkoder så hör kostym ihop med läderskor, exempelvis modellerna Brouge och Oxford. Många formella klädkoder har dock förändrats en del den senaste tiden eftersom att folk vill ge större utrymme för personlig styling och större valmöjligheter. Sneakers är ett av flera moderna skoval som allt fler väljer att bära till kostym. Låt din personliga smak guida valet av sneakers! Vill du ha en sportig, färgglas eller stilig look? Det finns sneakers för alla smaker. Det viktigaste är att dina sneakers är rena och hela för att ge ett fräsch intryck. Kostym är trots allt ett plagg som kräver snygga skor. Det är populärt att välja vita sneakers i läder, men även mörkbruna sneakers är vanligt för en mer diskret sko till kostymen. Välj gärna en linnekostym till dina sneakers om du vill ha ett ännu mer avslappnat intryck.

Här hittar du alla våra sneakers.