Snygga skor till studenten

av Robert Malky

Studenten är en av livets största högtider och kläd- och skovalet spelar stor roll. Vit klänning och kostym hör till de traditionella studentkläderna, men vilka skor kan man bära? Här kan du läsa mer om vilka snygga skor som passar till studentkläder.

Måste man ha vita skor på studenten?

Som tjej så har man nästan alltid vit klänning på studentdagen. Många undrar därför om även skorna måste vara vita? Det finns ingen skriven regel att studentskorna ska matcha den vita studentklänningen. Många tycker att det är fint och väljer därför vita skor, men det finns inget krav på att skorna ska vara vita. Om du vill klä dig traditionsenligt väljer du med fördel vita skor. Om du däremot föredrar en annan färg kan du välja det!

Skor till vit studentklänning

Det finns många snygga skor som passar till vit studentklänning. Klassiska vita ballerinaskor eller sandaler är somrigt och fint till en enkel klänning. Även högklackade skor i vitt är ett populärt skoval. Det går dock lika bra att välja dessa modeller i andra färger, exempelvis beige som är snarlik vitt.

Om du vill ge ha en modern studentlook kan du istället välja ett par sneakers. Idag finns det ett brett utbud av sneakers på marknaden och det finns många som passar bra även till högtider. I studenttider, framförallt till en vit studentklänning, blir det extra snyggt med ett par rena, vita sneakers. Dessutom är det mer bekvämt än att gå runt i högklackat hela dagen. Det passar dig som vill ha ett mer avslappnat skoval på studenten.

Skor till kostym

När det gäller manliga studenter är det vanligt att välja antingen klassiska kostymskor eller ett par sneakers. Kostymskor ger ett mer traditionellt intryck, men många kan tycka att det är obekvämt att bära under en hel dag. Ett par rena och vita sneakers till kostymen är både snyggt, modernt och bekvämt!

Klicka här om du vill ha snyggast skor på studenten.