Unika limited edition skor

av Robert Malky

Är du alltid på jakt efter trendiga skor som skiljer sig från mängden? Då är det bästa tipset att satsa på limited edition skor. Det är designade skor som endast tillverkas i begränsad upplaga.

Skapa en mer unik look genom att välja dina skor med omsorg. Här kan du läsa mer om begreppet limited edition och hur det fungerar i skobranschen.

Massproduktion eller limited edition skor

När modet blev tillgängligt för den stora massan ökade även produktvolymen på skor. Från att tillverka mindre antal av varje skomodell började tillverkarna att massproducera skor, vilket i längden innebär att samma skor finns i stora upplagor och dessutom i flertaliga butiker.

Det är knappast enkelt att skapa en unik garderob om du enbart köper skor från de vanliga kollektionerna i butikerna. Därför är det extra meningsfullt att investera i limited edition skor eftersom du då vet att de endast tillverkats i ett begränsat antal.

Vad är limited edition skor?

Begreppet limited edition används frekvent inom modebranschen. Det är bland annat ett metod företag använder sig av för att marknadsföra kollektioner eller olika skomodeller. Det ger nämligen kunden ett mervärde att bära ett par skor som inte har massproducerats.

Kortfattat handlar alltså limited edition om en begränsad utgåva av ett par designade skor. Det kan vara en viss modell av ett känt märke eller ett par skor som exempelvis designats av en offentlig person.

Vilka skor är limited edition?

I stort sett kan alla typer av skor tillverkas i begränsad upplaga och vara så kallade "limited edition". Idag är det framför allt vanligt att sportigare märken erbjuder modeller i limited edition, såsom Nike och Adidas. I de fallen är det originella sneakers som blir designade för att säljas som limited edition och alltså endast ett visst antal av samma modell.

För dig som gillar mode och att skapa unika outfits är limited edition skor ett måste i garderoben. Tänk även på att limited edition skor också är en form av investering eftersom de kan bli värdefulla i framtiden.