Välj rätt storlek på skor

av Robert Malky

Tycker du att det är svårt att hitta rätt storlek på skor? Då är du inte ensam. Oftast är det lättare om du har möjlighet att prova skorna i butik, men det är inte alltid ett möjligt alternativ. Ska du köpa skor från internet och vill välja rätt storlek rekommenderar vi att du följer våra tips. Här nedan berättar vi precis hur du ska göra för att välja rätt storlek på skor till dig, din partner, en förälder eller till ditt barn.

Som du troligtvis redan är varse om är det inte alla varumärken som ser skostorlekar på samma sätt. En sko i storlek 38 kan motsvara en sko i storlek 37 från ett annat varumärke. Ska du köpa skor från internet, alternativt inte har möjlighet att prova innan ett köp, rekommenderar vi alltid att du tar fram måttbandet. Det smidigaste, snabbaste och enklaste sättet för dig att få reda på skostorleken är nämligen genom att mäta!

Mät dig till rätt skostorlek

Att mäta fötterna kan låta enkelt, men det är faktiskt lite knepigare än man kan tro. När du ska mäta fötterna inför valet av skostorlek behöver du först en penna, papper, mätsticka och en vägg. Här berättar vi hur du ska gå tillväga!

  • Börja med att lägga pappret kant i kant med väggen. Här är det bäst att välja ett vanligt ritpapper, men alla typer av papper fungerar egentligen bra. Det är viktigt att det inte finns mellanrum mellan papper och vägg.

  • Ställ dig nu med hälarna mot väggen och låt fötterna stå på pappret. Markera gärna pappret vid din längsta tå, t.ex. stortån. Detta ska göras på båda papperna/fötterna.

  • Ta nu fram den linjal eller det måttband du ska använda dig av och mät från markeringen till papprets kant. Nu har du fått exakta mått på hur stora dina (eller personens) fötter är. Jämför sedan detta med storlekstabellen som företaget har.

Här hittar du alla våra sneakers.