Världens fulaste skor

av Robert Malky

Vad som är fult och snyggt varierar förstås beroende på betraktaren, en del älskar ett par skor medan andra hatar dem. Genom historien har dock ett antal skor utsetts till de fulaste i världen, där ett större antal människor hållit med om den låga graden av estetisk fägring hos ett specifikt par skodon.

Cowboysandalstövlar

Bland de fulaste skorna hittar vi cowboysandalstövlar, som först skapades av Scotty Franklin med ursprung i Springfield i Missouri. Han förstod att det fanns många människor där ute som ville bära både cowboystövlar och sandaler. Franklins geniala insikt kom till honom när han njöt av det soliga vädret på en sandstrand i Alabama. Han såg en man med cowboystövlar på sig. Den stackars killen borde inte behöva offra sin modekänsla för att kunna hålla sig sval i hettan ansåg Franklin, och skred snabbt till verket. Väl hemma klippte han ut hål i sina egna cowboystövlar och förvandlade dem till cowboysandalstövlar.

Crocs

Crocs anses av många vara väldigt fula skor, samtidigt som de plastiga sandalerna också har hängivna fans. Crocs utvecklades från början till att vara en båtsko, och finns i många olika färger och stilar. Nu används de ofta av vårdanställda samt annan personal som behöver skor som är lätta att ta på och rengöra. För att förbättra utseendet på sina Crocs brukar en del användare köpa till "Jibbitz", dekorationer som kan sättas fast i hålen i skon.

Kobi Levi Double Boots

Även välkända och uppskattade artister kan bära uppseendeväckande fula skor. Lady Gaga bar i videon till "Born this Way" ett par stövlar som designats av Kobi Levi, en israelisk designer. Han skapade sin "Double boot" år 1998, och de spegelvända, speciellt designade stövlarna bars sedan av Lady Gaga i hennes musikvideo som kom ut år 2011. Kobi Levi har även designat en stor mängd andra skor med unikt utseende, där det går att hitta skor som liknar svanar, hajar, slangbellor och rutschkanor.

Vill du istället ha snygga skor så rekommenderar vi dessa.