Vilka skor till balklänning?

av Robert Malky

Att gå på balen är alltid en stor händelse i livet. De flesta lägger ner väldigt mycket tid på att hitta en vacker balklänning, men en viktig detalj är att välja ett par skor som passar. Om du vill vara riktigt fin på balen ska du ha ett par festskor. Det klassiska är att välja ett par sidenpumps som har samma färg som klänningen. Självklart är det dock inget krav. Något som alltid funkar är att välja ett par guld- eller silverskor med öppen tå. De kan du också återanvända till andra fester i framtiden.

Låg eller hög klack?

Något du måste tänka på när du ska göra dig redo för balen är att det förmodligen kommer att bli en hel del dans. Om du inte är van vid att gå i höga klackar kan det bli väldigt jobbigt efter en stund. Då är det bättre att satsa på en lite tjockare och lägre klack. Ha gärna på dig skorna ett par gånger innan hemma för att gå in dem. Då är det mindre risk för skoskav när det är dags för balkvällen. Det finns även gelsulor du kan lägga i skorna för att minska påfrestningen.

Välj ett par platta skor

Känner du dig obekväm i klackar är det helt okej att välja ett par platta skor. Det finns många modeller som är av festlig karaktär och som passar utmärkt till en långklänning. Dessutom är det främst den främre delen av foten som sticker fram under klänningen. Då kan det vara snyggt med lite strass på ovansidan av skon.

Ett par fina balskor behöver inte kosta skjortan. Du hittar många passande alternativ i billigare skoaffärer. Tänk bara på att skon ska passa färgen på klänningen. Prova olika modeller för att ta reda på vad du känner dig mest bekväm i.

Här hittar du alla våra skor.