Vilka sneakers är inne? - twoamclub.se

av Robert Malky

Vilka sneakers är inne? Under decennier har sneakers utmärkt sig som det främsta skovalet, och de behåller sin popularitet även under 2023! Det är inget under, då dessa skor har förvandlats till en väsentlig beståndsdel av modebilden (och din garderob?) och förenar olika subkulturer. Sneakers fascinerande mångsidighet, både i komfort och möjligheter till personlig stil, gör dem till en ständig favorit.

Sneakers som är inne 2023

New Balance 550: Vi alla kan enas om att New Balance och Nike har varit det dominerande träningsmärket under 2022. När vi blickar framåt mot 2023 blir det allt tydligare att det finns en ny New Balance-modell som väcker åtrå, nämligen 550. Ursprungligen lanserad 1989, skapades 550 som en basketsko men hamnade i skymundan när de iögonfallande Air Jordans tog över. Tre decennier senare återlanserades den inom New Balance-sortimentet, och efter tre års etablering i folks medvetande står den nu på toppen. Dess kombination av retrokänsla och sportig design är utan tvekan en viktig faktor till varför den blivit så uppskattad just nu. Den robusta stilen i ett slitstarkt läderutförande gör den till det perfekta valet för det oberäkneliga svenska vädret.

Adidas Samba: Om det finns några skor som vi med stor säkerhet kan säga kommer vara ”the thing” för 2023 så är det Adidas Samba. Efter att ha burits av flera stora och trendsättande kändisar som Kendall Jenner och Bella Hadid lär den retro, fotbollsinspirerade skon göra ett stort avtryck i sneakers scenen för 2023.

Nike Air Force 1: Nike Air Force 1 har sedan lanseringen 1982 cementerat sin position som en av de mest populära sneakersmodellerna genom tiderna. Denna ikoniska sko har överlevt årtionden av modetrender och behållit sin popularitet tack vare sin tidlösa design som gör att den passar in i många sammanhang och är enkel att matcha. Utöver en snygg, stilren och tidlös design är dessa skor oerhört bekväma. Air Force 1 har också fått en djupare kulturell betydelse och status genom åren, särskilt inom hiphop- och streetwear-kretsar.