Yeezy Sneakers

av Robert Malky

Om du vill ha ett par skor som sticker ut ska du verkligen satsa på ett par Yeezy sneakers. För dig som inte är bekant med märket är det ett samarbete mellan Adidas och den välkände rapparen Kayne West. Den mest kända modellen är förmodligen Yeezy 350 som finns i unisex. Ett par sådana skor går att köpa på sajter som Farfetch och kostar runt 2000 kronor. Det kan tyckas dyrt, men då får du ett par skor som håller i flera år. De är väldigt speciella i sin design med en hög flärp under snörningen. Det är alltså lätt att känna igen dem om du går i en skoaffär.

Här kan du köpa Yeezy sneakers

Vill du lägga vantarna på dina egna Yeezy sneakers kan du antingen köpa dem i butik eller på nätet. Några butiker som brukar sälja dem är Foot Lockers och Caliroots. Dessa kan du söka upp om du vill prova dem innan ditt köp. Det är dock alltid bra att dubbelkolla vad butiken har för returregler om du ska beställa dem på nätet.

Köp din vanliga storlek

Om du ska köpa version ett av Yeezy sneakers kan du köpa din vanliga storlek. Detta eftersom de är "true to size". V2 är lite mindre i designen och där kan du behöva gå upp en halv storlek.

Så känner du igen ett par äkta Yeezy

Som alltid när det gäller eftertraktade sneakers florerar det en del kopior. Det finns dock några knep om du vill känna igen den äkta varan. Först och främst bör du kolla på hälen. Den ska stå stadigt och rakt på skon. Om du tittar på insidan ska det även finnas tre adidasstreck på hälen. De färgade strecken ska även vara en del av själva materialet. Om du har fått tag på en kopia är strecken ofta tryckta. Det är också bra att kolla på priset. Om skorna är alldeles för billiga är det ett stort varningstecken.