Kan man trycka sin logga på märkeskläder?

av Robert Malky

Ja, det är vanligt förekommande att företag trycker sin logotyp eller logga på märkeskläder. Detta görs vanligtvis för att marknadsföra företaget och skapa varumärkesigenkänning. Genom att placera sin logotyp på kläderna kan företaget öka sin synlighet och sprida sitt varumärke till en större publik. Det finns många experter som jobbar med bland annat profilering av kläder, ett exempel är Profilewear.se

Tryckning av loggor på kläder kan göras på olika sätt, beroende på material och design. Vanliga metoder inkluderar screentryck, brodyr eller värmepressning. Screentryck används ofta för större logotyper eller tryck med många färger, medan brodyr ger en mer tredimensionell och texturerad effekt. Värmepressning kan användas för att applicera loggan som en vinyldekal eller transfertryck.

För att trycka sin logotyp på märkeskläder kan företag antingen anlita en professionell tryckeritjänst eller investera i egen tryckutrustning. Det är viktigt att ta hänsyn till klädernas material, kvalitet och tvättanvisningar för att säkerställa att trycket håller och inte skadas vid användning och tvätt.

Det är dock viktigt att notera att vissa märkeskläder kan ha begränsningar eller restriktioner för tryckning av externa logotyper, särskilt om de är skyddade av upphovsrätt eller varumärkesskydd. Innan du trycker din logotyp på märkeskläder bör du undersöka eventuella riktlinjer eller tillstånd från märket eller tillverkaren för att undvika eventuella juridiska problem.